Ranskalainen mansikkakakku eli fraisier saa kauniin koristelun puolitetuista mansikoista, jotka kiertävät kakun reunoja. Näyttävä kakku kostutetaan sitruunasiirapilla ja täytetään vaniljamoussella. Vaikka kakku sisältää monta työvaihetta, on se kaiken vaivan arvoinen. Voit rytmittää kakun leipomista tekemällä pohjan, moussen ja kostutukseen käytettävän siirapin jo täyttämistä edeltävänä päivänä.

Täytekakku on juhlapöydän kruunu – nämä näyttävät kakut haluat leipoa
Ranskalainen mansikkakakku
Vadelma-kinuskikakku
Kokeile täytekakussa makean kinuskin ja raikkaan vadelman yhdistelmää. Täytä perinteinen sokerikakkupohja tuoreilla vadelmilla ja sitruunatahnalla eli lemon curdilla maustetulla mascarponekermalla. Kuorruta kakun reunat kermavaahdolla ja kaada päälle kinuskia, joka saa valua herkullisesti kakun reunoille. Viimeistele kakku vielä kermapursotuksilla ja tuoreilla vadelmilla.
Maitosuklaatäytekakku
Tämä täytekakku on suklaafanin unelma! Kakun pohjassa maistuu tumma suklaa ja täytteessä sekä kuorrutteessa silkinpehmeä maitosuklaaganache. Pientä mokkaista makua kakku saa kahvista, jolla pohja kostutetaan. Valmistele ganache ja paista kakkupohja jo täyttämistä edeltävänä päivänä, niin ne ehtivät taatusti jäähtymään kunnolla. Kuorrutettu kakku saa viimeisen silauksen rouhitusta suklaasta, syötävistä kukista ja ripauksesta sormisuolaa, joka taittaa ihanasti kakun makeutta.
Vegaaninen mansikkakakku
Kevään ja kesän juhlapöydän kakkuklassikko mansikkakermakakku onnistuu myös vegaanisena. Kolmekerroksisen vegaanisen täytekakun pohja valmistuu kätevästi ilman sähkövatkainta. Kakun täytteeksi lisätään mansikkahilloa, tuoreita mansikoita sekä vaahdotettua kasvivispiä. Raikkautta kakkuun tuo limellä maustettu kostutusliemi. Koristelu tehdään perinteiseen tapaan vaahdotetulla kasvivispillä ja mansikoilla. Tee kakku koristelua vaille valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä, niin kakku ehtii kostumaan ja maut tasaantumaan sopivasti.