Maitosuklaatäytekakku
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Unelmien suklaakakku! Kahvilla kostutetun suklaakakkupohjan välissä on silkinpehmeää suklaaganachea. Koukuttavan maun viimeistelee suolaripaus.
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | sokeria |
| 100 g | tummaa leivontasuklaata |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | (½ prk) vispikermaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | maitosuklaata |
| 3 dl | (1 ½ prk) vispikermaa |
| Kostuke | |
| 1 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| Pinnalle | |
| sormisuolaa | |
| maitosuklaata | |
| syötäviä kukkia | |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Laita maito, puolet sokerista (1 dl) ja leivontasuklaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Nosta suklaamaito jäähtymään.
- 3.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja loppu sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Riko muna lasiin ja kaada muna voi-sokerivaahtoon. Lisää ruokalusikallinen jauhoseosta ja sekoita. Toista sama toiselle munalle. Sekoita vaahtoon varovasti loput kuivat aineet ja kerma. Lisää lopuksi suklaamaito, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- 4.
Valmista täyte. Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista. Sekoita varovasti tasaiseksi, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Siirrä jääkaappiin jäähtymään tuorekelmun alla.
- 5.
Vatkaa täyte jääkaappikylmänä kuohkeaksi.
- 6.
Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan alempi levy tarjoiluvadille leikkauspinta ylöspäin ja kostuta kahvilla. Levitä kolmasosa täytteestä levylle. Kostuta toinen levy alta ja nosta päälle leikkauspinta alaspäin. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Pursota osa täytteestä halutessasi ruusukkeiksi.
- 7.
Koristele kakku sormisuolalla, rouhitulla suklaalla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.
Unelmien suklaakakku! Kahvilla kostutetun suklaakakkupohjan välissä on silkinpehmeää suklaaganachea. Koukuttavan maun viimeistelee suolaripaus.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | sokeria |
| 100 g | tummaa leivontasuklaata |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | (½ prk) vispikermaa |
Täyte | |
| 300 g | maitosuklaata |
| 3 dl | (1 ½ prk) vispikermaa |
Kostuke | |
| 1 dl | vahvaa kahvijuomaa |
Pinnalle | |
| sormisuolaa | |
| maitosuklaata | |
| syötäviä kukkia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Laita maito, puolet sokerista (1 dl) ja leivontasuklaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Nosta suklaamaito jäähtymään.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa 2 dl sokeria 100 g tummaa leivontasuklaata - 3
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja loppu sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Riko muna lasiin ja kaada muna voi-sokerivaahtoon. Lisää ruokalusikallinen jauhoseosta ja sekoita. Toista sama toiselle munalle. Sekoita vaahtoon varovasti loput kuivat aineet ja kerma. Lisää lopuksi suklaamaito, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai leivontamargariinia 2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 2 kpl kananmunaa 1 dl (½ prk) vispikermaa - 4
Valmista täyte. Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista. Sekoita varovasti tasaiseksi, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Siirrä jääkaappiin jäähtymään tuorekelmun alla.
Määrä Ainesosa 300 g maitosuklaata 3 dl (1 ½ prk) vispikermaa - 5
Vatkaa täyte jääkaappikylmänä kuohkeaksi.
- 6
Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan alempi levy tarjoiluvadille leikkauspinta ylöspäin ja kostuta kahvilla. Levitä kolmasosa täytteestä levylle. Kostuta toinen levy alta ja nosta päälle leikkauspinta alaspäin. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Pursota osa täytteestä halutessasi ruusukkeiksi.
Määrä Ainesosa 1 dl vahvaa kahvijuomaa - 7
Koristele kakku sormisuolalla, rouhitulla suklaalla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa sormisuolaa maitosuklaata syötäviä kukkia
Vinkki: Halutessasi vaihda kostukkeen kahvi maidoksi.
Vinkki: Halutessasi valmista kakkupohja ja täyte jäähtymään jo edellisenä päivänä.
Ravintosisältö
574
Energiaa kcal
2401
Energiaa kj
38,1 g
Rasvaa
22,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,1 g
Hiilihydraatteja
39,0 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
574
Energiaa kcal
2401
Energiaa kj
38,1 g
Rasvaa
22,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,1 g
Hiilihydraatteja
39,0 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, maitosuklaata, syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























