Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maitosuklaatäytekakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Unelmien suklaakakku! Kahvilla kostutetun suklaakakkupohjan välissä on silkinpehmeää suklaaganachea. Koukuttavan maun viimeistelee suolaripaus.

Ainekset

1 dl
maitoa
2 dl
sokeria
100 g
tummaa leivontasuklaata
100 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 kpl
kananmunaa
1 dl
(½ prk) vispikermaa

Täyte

300 g
maitosuklaata
3 dl
(1 ½ prk) vispikermaa

Kostuke

1 dl
vahvaa kahvijuomaa

Pinnalle

sormisuolaa
maitosuklaata
syötäviä kukkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

2

Laita maito, puolet sokerista (1 dl) ja leivontasuklaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Nosta suklaamaito jäähtymään.

1 dl
maitoa
2 dl
sokeria
100 g
tummaa leivontasuklaata
3

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja loppu sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Riko muna lasiin ja kaada muna voi-sokerivaahtoon. Lisää ruokalusikallinen jauhoseosta ja sekoita. Toista sama toiselle munalle. Sekoita vaahtoon varovasti loput kuivat aineet ja kerma. Lisää lopuksi suklaamaito, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

100 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 kpl
kananmunaa
1 dl
(½ prk) vispikermaa
4

Valmista täyte. Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista. Sekoita varovasti tasaiseksi, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Siirrä jääkaappiin jäähtymään tuorekelmun alla.

300 g
maitosuklaata
3 dl
(1 ½ prk) vispikermaa
5

Vatkaa täyte jääkaappikylmänä kuohkeaksi.

6

Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan alempi levy tarjoiluvadille leikkauspinta ylöspäin ja kostuta kahvilla. Levitä kolmasosa täytteestä levylle. Kostuta toinen levy alta ja nosta päälle leikkauspinta alaspäin. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Pursota osa täytteestä halutessasi ruusukkeiksi.

1 dl
vahvaa kahvijuomaa
7

Koristele kakku sormisuolalla, rouhitulla suklaalla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.

sormisuolaa
maitosuklaata
syötäviä kukkia

Vinkki: Halutessasi vaihda kostukkeen kahvi maidoksi.

Vinkki: Halutessasi valmista kakkupohja ja täyte jäähtymään jo edellisenä päivänä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.4.2025
|
Muokattu: 6.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

574

2401

38,1 g

22,7 g

49,1 g

39,0 g

2,1 g

8,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa,

maitosuklaata,

syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli