Maitosuklaatäytekakku

arvosana4/5

(16)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Unelmien suklaakakku! Kahvilla kostutetun suklaakakkupohjan välissä on silkinpehmeää suklaaganachea. Koukuttavan maun viimeistelee suolaripaus.

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlmaitoa
2 dlsokeria
100 gtummaa leivontasuklaata
100 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
2 kplkananmunaa
1 dl(½ prk) vispikermaa

Täyte

300 gmaitosuklaata
3 dl(1 ½ prk) vispikermaa

Kostuke

1 dlvahvaa kahvijuomaa

Pinnalle

sormisuolaa
maitosuklaata
syötäviä kukkia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Laita maito, puolet sokerista (1 dl) ja leivontasuklaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Nosta suklaamaito jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    2 dlsokeria
    100 gtummaa leivontasuklaata
  3. 3

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja loppu sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Riko muna lasiin ja kaada muna voi-sokerivaahtoon. Lisää ruokalusikallinen jauhoseosta ja sekoita. Toista sama toiselle munalle. Sekoita vaahtoon varovasti loput kuivat aineet ja kerma. Lisää lopuksi suklaamaito, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    2 kplkananmunaa
    1 dl(½ prk) vispikermaa
  4. 4

    Valmista täyte. Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista. Sekoita varovasti tasaiseksi, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Siirrä jääkaappiin jäähtymään tuorekelmun alla.

    MääräAinesosa
    300 gmaitosuklaata
    3 dl(1 ½ prk) vispikermaa
  5. 5

    Vatkaa täyte jääkaappikylmänä kuohkeaksi.

  6. 6

    Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan alempi levy tarjoiluvadille leikkauspinta ylöspäin ja kostuta kahvilla. Levitä kolmasosa täytteestä levylle. Kostuta toinen levy alta ja nosta päälle leikkauspinta alaspäin. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Pursota osa täytteestä halutessasi ruusukkeiksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvahvaa kahvijuomaa
  7. 7

    Koristele kakku sormisuolalla, rouhitulla suklaalla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    sormisuolaa
    maitosuklaata
    syötäviä kukkia

Vinkki: Halutessasi vaihda kostukkeen kahvi maidoksi.

Vinkki: Halutessasi valmista kakkupohja ja täyte jäähtymään jo edellisenä päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, maitosuklaata, syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä