Vegaaninen mansikkakakku
Ainekset
Pohja
Kostuke
Täyte
Koristeluun
Lisäksi
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
Tee pohja. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää kaurajuoma ja öljy, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.
Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kostutusliemi.
Tee täyte. Huuhtele, kuivaa, perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vispi ja mausta sokerilla.
Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta limeliemellä. Levitä puolet täytteistä levylle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku kylmään vähintään tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota koristeluun tuleva vispi ja mausta sokerilla. Levitä vaahto kakun pinnalle. Huuhtele, kuivaa ja puolita mansikat kantoineen. Asettele puolikkaat pareittain kakun pinnalle.
Vinkki: Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Näin kakku ehtii kostua ja maut tasaantua vielä paremmin.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
514
2150
23,6 g
8,3 g
68,4 g
38,8 g
3,0 g
5,1 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vegaanista margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli