Vegaaninen mansikkakakku

arvosana5/5

(3)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Mansikkakermakakku on ehdottomasti juhlapöydän hurmaava kestosuosikki. Täytekakun voi leipoa myös vegaanisena.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

6 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
3/4 dlperunajauhoja
4 tlleivinjauhetta
3 tlvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa
4 dlkaurajuomaa
1 1/2 dlrypsiöljyä

Kostuke

1 kpllime
1/2 dlvettä
1 rklsokeria

Täyte

400 g(1 rs) mansikoita
2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä (fazer aito)
2 rklsokeria
1 dlmansikkahilloa

Koristeluun

2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä (fazer aito)
2 rklsokeria
400 g(1 rs) mansikoita

Lisäksi

vegaanista margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

    MääräAinesosa
    vegaanista margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Tee pohja. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää kaurajuoma ja öljy, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.

    MääräAinesosa
    6 dlvehnäjauhoja
    3 dlsokeria
    3/4 dlperunajauhoja
    4 tlleivinjauhetta
    3 tlvaniljasokeria
    1/2 tlsuolaa
    4 dlkaurajuomaa
    1 1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kostutusliemi.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/2 dlvettä
    1 rklsokeria
  4. 4

    Tee täyte. Huuhtele, kuivaa, perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vispi ja mausta sokerilla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) mansikoita
    2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä (fazer aito)
    2 rklsokeria
  5. 5

    Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta limeliemellä. Levitä puolet täytteistä levylle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku kylmään vähintään tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 dlmansikkahilloa
  6. 6

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota koristeluun tuleva vispi ja mausta sokerilla. Levitä vaahto kakun pinnalle. Huuhtele, kuivaa ja puolita mansikat kantoineen. Asettele puolikkaat pareittain kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä (fazer aito)
    2 rklsokeria
    400 g(1 rs) mansikoita

Vinkki: Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Näin kakku ehtii kostua ja maut tasaantua vielä paremmin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vegaanista margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä