Vegaaninen mansikkakakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mansikkakermakakku on ehdottomasti juhlapöydän hurmaava kestosuosikki. Täytekakun voi leipoa myös vegaanisena.
| Pohja | |
|---|---|
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | sokeria |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 4 tl | leivinjauhetta |
| 3 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 4 dl | kaurajuomaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| Kostuke | |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | sokeria |
| Täyte | |
| 400 g | (1 rs) mansikoita |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravispiä (fazer aito) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 dl | mansikkahilloa |
| Koristeluun | |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravispiä (fazer aito) |
| 2 rkl | sokeria |
| 400 g | (1 rs) mansikoita |
| Lisäksi | |
| vegaanista margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
- 2.
Tee pohja. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää kaurajuoma ja öljy, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.
- 3.
Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kostutusliemi.
- 4.
Tee täyte. Huuhtele, kuivaa, perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vispi ja mausta sokerilla.
- 5.
Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta limeliemellä. Levitä puolet täytteistä levylle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku kylmään vähintään tunniksi.
- 6.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota koristeluun tuleva vispi ja mausta sokerilla. Levitä vaahto kakun pinnalle. Huuhtele, kuivaa ja puolita mansikat kantoineen. Asettele puolikkaat pareittain kakun pinnalle.
Mansikkakermakakku on ehdottomasti juhlapöydän hurmaava kestosuosikki. Täytekakun voi leipoa myös vegaanisena.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | sokeria |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 4 tl | leivinjauhetta |
| 3 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 4 dl | kaurajuomaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
Kostuke | |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | sokeria |
Täyte | |
| 400 g | (1 rs) mansikoita |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravispiä (fazer aito) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 dl | mansikkahilloa |
Koristeluun | |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravispiä (fazer aito) |
| 2 rkl | sokeria |
| 400 g | (1 rs) mansikoita |
Lisäksi | |
| vegaanista margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
Määrä Ainesosa vegaanista margariinia korppujauhoja - 2
Tee pohja. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää kaurajuoma ja öljy, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.
Määrä Ainesosa 6 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 3/4 dl perunajauhoja 4 tl leivinjauhetta 3 tl vaniljasokeria 1/2 tl suolaa 4 dl kaurajuomaa 1 1/2 dl rypsiöljyä - 3
Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kostutusliemi.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1/2 dl vettä 1 rkl sokeria - 4
Tee täyte. Huuhtele, kuivaa, perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vispi ja mausta sokerilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) mansikoita 2 1/2 dl (1 prk) kauravispiä (fazer aito) 2 rkl sokeria - 5
Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta limeliemellä. Levitä puolet täytteistä levylle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku kylmään vähintään tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 dl mansikkahilloa - 6
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota koristeluun tuleva vispi ja mausta sokerilla. Levitä vaahto kakun pinnalle. Huuhtele, kuivaa ja puolita mansikat kantoineen. Asettele puolikkaat pareittain kakun pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (1 prk) kauravispiä (fazer aito) 2 rkl sokeria 400 g (1 rs) mansikoita
Vinkki: Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Näin kakku ehtii kostua ja maut tasaantua vielä paremmin.
Ravintosisältö
514
Energiaa kcal
2150
Energiaa kj
23,6 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,4 g
Hiilihydraatteja
38,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
514
Energiaa kcal
2150
Energiaa kj
23,6 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,4 g
Hiilihydraatteja
38,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vegaanista margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























