Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen mansikkakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mansikkakermakakku on ehdottomasti juhlapöydän hurmaava kestosuosikki. Täytekakun voi leipoa myös vegaanisena.

Ainekset

Pohja

6 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
3/4 dl
perunajauhoja
4 tl
leivinjauhetta
3 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
4 dl
kaurajuomaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä

Kostuke

1 kpl
lime
1/2 dl
vettä
1 rkl
sokeria

Täyte

400 g
(1 rs) mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä
2 rkl
sokeria
1 dl
mansikkahilloa

Koristeluun

2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä
2 rkl
sokeria
400 g
(1 rs) mansikoita

Lisäksi

vegaanista margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

vegaanista margariinia
korppujauhoja
2

Tee pohja. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää kaurajuoma ja öljy, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.

6 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
3/4 dl
perunajauhoja
4 tl
leivinjauhetta
3 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
4 dl
kaurajuomaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
3

Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kostutusliemi.

1 kpl
lime
1/2 dl
vettä
1 rkl
sokeria
4

Tee täyte. Huuhtele, kuivaa, perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vispi ja mausta sokerilla.

400 g
(1 rs) mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä
2 rkl
sokeria
5

Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta limeliemellä. Levitä puolet täytteistä levylle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku kylmään vähintään tunniksi.

1 dl
mansikkahilloa
6

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota koristeluun tuleva vispi ja mausta sokerilla. Levitä vaahto kakun pinnalle. Huuhtele, kuivaa ja puolita mansikat kantoineen. Asettele puolikkaat pareittain kakun pinnalle.

2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä
2 rkl
sokeria
400 g
(1 rs) mansikoita

Vinkki: Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Näin kakku ehtii kostua ja maut tasaantua vielä paremmin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

514

2150

23,6 g

8,3 g

68,4 g

38,8 g

3,0 g

5,1 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vegaanista margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli