Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savukala-munasalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Savukalalla höystetty munasalaatti muistuttaa silliä sisältävää klassikkoruokaa, ägg röraa. Tarjoa helppo ja nopea salaatti leivän, karjalanpiirakoiden tai uusien perunoiden kanssa.

Ainekset

6 kpl
Kotimaista-kananmunaa
300 g
Kotimaista-leppäsavukalaa (2 prk)
1 dl
Kotimaista-kurkkumajoneesia
1 kpl
Kotimaista-ruohosipulia ruukussa
1 kpl
Kotimaista-tilliä ruukussa
1/2 tl
suolaa

Tarjoiluun

Kotimaista-varrasleipäpaloja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi munat veitsellä tai munaleikkurilla.

6 kpl
Kotimaista-kananmunaa
2

Hienonna yrtit. Avaa säilykepurkit ja valuta enin neste pois. Murenna kalat haarukalla purkissa. Yhdistä kalat, munat, majoneesi ja yrtit sekä suola. Tarjoa varrasleivän tai uusien perunoiden kanssa.

1/2 tl
suolaa
1 kpl
Kotimaista-tilliä ruukussa
300 g
Kotimaista-leppäsavukalaa (2 prk)
1 dl
Kotimaista-kurkkumajoneesia
1 kpl
Kotimaista-ruohosipulia ruukussa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

244

1020

17,7 g

2,5 g

0,7 g

0,3 g

20,7 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kotimaista-varrasleipäpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli