Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Supernopeat siemensämpylät

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Maukkaat siemensämpylät valmistuvat vähällä vaivalla. Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.

Ainekset

2 dl
Porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa)
2 dl
Piimää
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 rkl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Mittaa 2 dl porkkanaraastetta kulhoon. Lisää piimä ja hunaja. Sekoita.

2 dl
Porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa)
2 dl
Piimää
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2

Mittaa toiseen kulhoon hiivaleipäjauhot, kurpitsansiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja kaada jauhoseos porkkana-piimäseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti taikinaksi.

4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 rkl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
3

Laita leivinpaperi uunipellille. Tee siihen lusikalla 8 samankokoista taikinakasaa. Jätä väleihin tilaa, koska sämpylät leviävät uunissa. Laita pelti uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Kun otat pellin uunista, tarkista että sämpylät ovat myös pohjasta kauniin ruskeita.

Vinkki! Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

180

754

5,9 g

1,0 g

23,6 g

4,9 g

2,5 g

6,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli