Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Mittaa 2 dl porkkanaraastetta kulhoon. Lisää piimä ja hunaja. Sekoita.
Mittaa toiseen kulhoon hiivaleipäjauhot, kurpitsansiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja kaada jauhoseos porkkana-piimäseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti taikinaksi.
Laita leivinpaperi uunipellille. Tee siihen lusikalla 8 samankokoista taikinakasaa. Jätä väleihin tilaa, koska sämpylät leviävät uunissa. Laita pelti uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Kun otat pellin uunista, tarkista että sämpylät ovat myös pohjasta kauniin ruskeita.
Vinkki! Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
180
754
5,9 g
1,0 g
23,6 g
4,9 g
2,5 g
6,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli