Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Anna seoksen maustua.
Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja pilko herkkusienet. Ruskista molemmat pannulla voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista kuha sillä aikaa.
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileet voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lusikoi paistetun kuhan päälle piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi pursottaa piparjuurivoin ruusukkeiksi leivinpaperin päälle ja antaa jähmettyä jääkaapissa. Asettele ruusukkeet kuuman kalan päälle juuri ennen tarjoilua. Valmista annos kaksinkertaisena, jotta pursottaminen olisi sujuvampaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
428
1789
29,8 g
14,5 g
8,0 g
2,0 g
1,3 g
30,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli