Valmista omena-avokadosalaatti. Kuori ja kuutioi omena. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja kuutioi se. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Hienonna korianteri.
Sekoita kulhossa öljy, limemehu, sokeri ja suola. Lisää kaikki salaattiainekset.
Pyyhi fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet tarvittaessa osiin siten, että jokaiselle ruokailijalle tulee sama määrä kalaa. Voitele kuhafileet öljyllä molemmin puolin. Grillaa tai paista pannulla yhteensä noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes fileet ovat kypsät. Aika riippuu kuhafileen paksuudesta. Mausta suolalla. Laita fileet tarjoiluvadille. Tarjoa omena-avokadosalaatin kanssa.
Grillaa kuhafilee joko parilalla tai öljyllä sipaistun folioarkin päällä, sillä nahattomaksi fileoitu kalafilee murenee helposti kypsennettäessä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
345
1442
22,5 g
2,0 g
4,5 g
4,5 g
3,0 g
29,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli