Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi. Viipaloi porkkanat. Pese ja viipaloi purjo ja sellerinvarret.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, maustepippurit ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää lohikuutiot sekä sitruunamehu ja -pippuri. Kiehauta, peitä kattila kannella ja siirrä sivuun liedeltä. Anna hautua 5 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa lohikeitto ruisleivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
270
1130
11,5 g
2,5 g
19,8 g
4,0 g
4,0 g
18,8 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
2 kpl Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli