- Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista, jotta kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
- Käytä puolikarkeita- tai erikoisvehnäjauhoja. Näistä muodostuu alustaessa paras sitko.
- Lisää jauhoja vähitellen, alusta eli vaivaa sitko taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Näin pullat pysyvät pyöreinä ja rakenne ilmavana.
- Tee mieluummin pehmeämpi taikina kuin liian kova. Jauhoja voi lisätä vielä leivinalustalla.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa, esimerkiksi lieden vieressä. Voit myös nostaa kulhon lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
- Hilloa vai mantelimassaa? Vältä väittely ja anna jokaisen herkkusuun kasata oma pullansa.
Laskiainen – ulkoilun jälkeen maistuu hernekeitto ja pulla