Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaiset leivonnaiset

Uskoisitko? Tämä paistopisteiden suosikkileipä valmistuu kotona lähes itsekseen

Ota talteen kolme uutta leipäohjetta, joissa maistuvat esimerkiksi yrtit, kuivatut karpalot ja cashewpähkinät.

Karpalo-cashewleipä
Karpalo-cashewleipä
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
6.9.2024 | Päivitetty 18.9.2024

Helppo pataleipä, yrttinen patonki ja japanilainen maitoleipä – minkä näistä herkkuleivistä leivot ensimmäiseksi? Olipa valintasi mikä tahansa, saat leivän kohoamaan kuohkeaksi kuivahiivalla. Hyvin säilyvää kuivahiivaa kannattaakin aina pitää kuivakaapissa valmiina leivontahetkiä varten.

Japanilainen maitoleipä

Japanilainen maitoleipä ihastuttaa pehmeällä rakenteellaan. Pehmeyden salaisuus on tahnamainen esitaikina, joka keitetään jauhoista ja maidosta. Leipä viimeistellään sivelemällä sen päälle valkosipulilla ja lehtipersiljalla maustettua voita. Kokeile maustevoin sijaan myös makeita lisukkeita, joihin löydät vinkit reseptistä.

Karpalo-cashewleipä

Pataleipä on helppoutta arvostavan leipurin suosikki: leivän ainekset vain sekoitetaan keskenään eikä taikinaa tarvitse vaivata. Kääntele leipätaikinan joukkoon myös makeita karpaloita ja rapeita cashewpähkinöitä, niin lopputulos muistuttaa paistopisteiltä tuttua karpalo-cashewleipää. Anna taikinan kohota rauhassa huoneenlämmössä. Mitä pidempään maltat kohottaa taikinaa, sitä maukkaamman leivän saat. Samasta takinasta voit leipoa myös helppoja sämpylöitä lusikoimalla taikinan pellille keoiksi.

Basilikapatongit

Kukapa ei tykkäisi tuoreesta, yrttitäytteisestä patongista! Nämä patongit muotoillaan kierteille, joiden sisään basilikalta maistuva täyte piiloutuu. Käytä täytteeseen basilikan lehtien lisäksi myös yrtin ohuet varret. Kokeile myös muita yrttejä! Täytteeseen voit hyödyntää hieman nuupahtaneetkin ruukkujen jämät.

Kokeile myös näitä!