Basilikapatongit

arvosana5/5

(1)arvio
3 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Basilikatäytteiset kierrepatongit ovat näyttävät mutta helpot valmistaa. Yrttipatongit sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvettä
2 tlsiirappia
1 1/2 tlsuolaa
11 g(1 ps) kuivahiivaa
8 - 9 dlvehnäjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä

Basilikatäyte

1 kplruukku basilikaa
75 gvegaanista margariinia (eleplant)
1 tlmaissitärkkelystä (maizena)

Lisäksi

vettä voiteluun

Pinnalle

sormisuolaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Mittaa kulhoon vesi, siirappi ja suola.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    2 tlsiirappia
    1 1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Yhdistä kuivahiiva jauhoihin (4 dl) ja lisää veteen sekoittaen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    8 - 9 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Valmista täyte. Hienonna basilikan lehdet ohuine varsineen ja yhdistä huoneenlämpöisen margariinin ja maissitärkkelyksen kanssa tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    75 gvegaanista margariinia (eleplant)
    1 tlmaissitärkkelystä (maizena)
  4. 4

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 3 osaan. Kauli taikinat kapeiksi levyiksi (13 x 30 cm) ja tee basilikatäytteestä keskelle raita.

  5. 5

    Tartu taikinalevyjen molemmista päistä ja muotoile patongeiksi kiertämällä vastakkaisiin suuntiin siten, että patonkeihin tulee useita kierteitä. Nosta leivinpaperille pellille ja kohota peitettynä 30 minuuttia.

  6. 6

    Voitele patongit vedellä, ripottele pinnalle sormisuolaa ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    vettä voiteluun
    sormisuolaa

Hyvästi hävikki: Täytteeseen voit hyödyntää monipuolisesti eri yrttejä, myös ne hieman nuupahtaneet ruukkujen jämät.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl maissitärkkelystä (Maizena), vettä voiteluun, sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.7.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä