Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Japanilainen maitoleipä

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Japanilaisen maitoleivän pehmeän rakenteen salaisuus on jauhoista ja nesteestä keitetty tahnamainen esitaikina. Sisarussämpylät viimeistellään valkosipuli-persiljavoilla.

Ainekset

Tangzhong-esitaikina

1 dl
kevytmaitoa
2 rkl
vehnäjauhoja

Taikina

5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria
1 1/2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
kevytmaitoa
1 kpl
kananmuna
50 g
voita

Voiteluun

1 kpl
kananmuna

Maustevoi

25 g
voita
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua lehtipersiljaa

Lisäksi

voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee esitaikina. Sekoita pienessä kattilassa maito ja jauhot. Kuumenna keskilämmöllä kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu tahnaksi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

1 dl
kevytmaitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
2

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen reilusti kädenlämpöinen maito (42 astetta), muna ja esitaikina. Vaivaa taikinaa yleiskoneen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5–10 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen voi kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä tahmeaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.

5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria
1 1/2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
kevytmaitoa
1 kpl
kananmuna
50 g
voita
3

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat.

voita
4

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Aseta 1 sämpylä vuoan keskelle ja loput sen ympärille. Kohota peitettynä 45 minuuttia. Voitele leipä munalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä leipää muutama minuutti ja irrota vuoasta.

1 kpl
kananmuna
5

Sulata voi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita valkosipuli ja persilja voihin. Sivele lämmin leipä maustevoilla.

25 g
voita
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Maitoleipä on parhaimmillaan uunituoreena, mutta säilyy kostean pehmeänä usean päivän ajan.

Vinkki: Tarjoa maitoleipä maustevoin sijaan esimerkiksi marmeladin tai hasselpähkinä-kaakaolevitteen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.7.2024
|
Muokattu: 1.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1165

10,0 g

5,5 g

37,9 g

6,3 g

1,5 g

8,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl kuivahiivaa,

ruukkua lehtipersiljaa,

voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli