Karpalo-cashewleipä

arvosana3/5

(12)arviota
1 Kappaletta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Paistopisteeltä tuttu cashew-karpaloleipä saa makua makeista karpaloista ja rouskuvista cashewpähkinöistä. Pataleivän yön yli kohotettava taikina ei vaadi vaivaamista.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
3 dlhiivaleipäjauhoja
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 tlkuivahiivaa
3 1/2 dlvettä
50 g(1 dl) kuivattuja karpaloita
50 g(1 dl) cashewpähkinöitä

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita jauhot, suola, sokeri ja hiiva kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Sekoita karpalot ja cashewpähkinät tasaisesti taikinaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–18 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän leipä saa makua.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    3 dlhiivaleipäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlkuivahiivaa
    3 1/2 dlvettä
    50 g(1 dl) kuivattuja karpaloita
    50 g(1 dl) cashewpähkinöitä
  2. 2

    Kaada taikina reilusti jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina kevyesti palloksi, mutta älä vaivaa. Ripottele jauhoja leivän pinnalle ja kohota peitettynä 30 minuuttia.

  3. 3

    Laita sillä aikaa kannellinen valurautapata tai muu uuninkestävä kannellinen astia uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.

  4. 4

    Ota kuuma pata uunista ja sivele se kevyesti öljyllä. Nosta taikina pataan lastan avulla ja laita kansi päälle. Paista 30 minuuttia, poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
  5. 5

    Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Vinkki: Voit valmistaa taikinasta myös sämpylöitä. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla noin 10 sämpylää leivinpaperille pellille. Ripottele jauhoja pinnalle ja kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata hiivaleipäjauhot myös muilla jauhoilla, kuten ruisjauhoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kuivahiivaa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.7.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä