Kesäkurpitsateeleivät

arvosana5/5

(5)arviota
2 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Edulliset teeleivät valmistuvat hetkessä ilta- tai välipalaksi. Kesäkurpitsa antaa maidottomille ja vegaanisille leipäsille ihanaa mehevyyttä.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 pieni) kesäkurpitsa
3 dlhiivaleipävehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
200 g(1 prk) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
2 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa (noin 2 dl raastetta).

    MääräAinesosa
    200 g(1 pieni) kesäkurpitsa
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää raaste, kaurakevi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    3 dlhiivaleipävehnäjauhoja
    1 dlkaurahiutaleita
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    200 g(1 prk) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperille pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi reilun sentin paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.

  4. 4

    Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes leivät saavat kauniin paistovärin.

Vinkki: Leivinjauheella kohotetut teeleivät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Vinkki: Kaurakevin sijaan voit käyttää kermaviiliä, jolloin leivät eivät ole enää vegaanisia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä