Perkaa mansikat. Paloittele suurimmat marjat ja siirrä kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Lisää se ja vesi kattilaan.
Kuumenna mansikat kiehumapisteeseen. Lisää sokeri vähitellen samalla varovasti sekoittaen.
Laske lämpöä, kun hillo alkaa kiehua. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana.
Kuori vaahto valmiin hillon pinnalta reikäkauhalla. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.
Jaa hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Hillo säilyy viileässä noin 6 kuukautta.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.