Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Perkaa mansikat ja soseuta ne sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone- ja tuorejuustot notkeaksi. Sekoita mansikkasose joukkoon. Kiehauta limenmehu ja siirrä kattila pois levyltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos täytteeseen tasaisena nauhana samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikkaviipaleilla sekä mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
444
1859
34,2 g
20,5 g
26,7 g
20,3 g
1,5 g
5,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli