Pese sitruunat. Ota kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita kahden sitruunan kuorista. Viipaloi kolmas sitruuna. Halkaise jäljellä olevat kaksi kokonaista sitruunaa ja purista niistä mehut. Säästä kuorisuikaleet ja viipaleet koristeluun.
Poista mansikoista kannat ja viipaloi marjat. Laita sitruunamehu ja mansikat suureen kannuun. Sekoita joukkoon mintunoksat ja sokeri. Paina esimerkiksi perunansurvimella pari kertaa niin, että mansikoista ja mintusta irtoaa hiukan aromia.
Lisää kannuun kivennäisvesi ja jäät. Sekoita ja koristele sitruunaviipaleilla, kuorisuikaleilla ja mintunoksilla.
Vinkki: Terästä aikuisten juoma halutessasi valkoviinillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
113
473
0,3 g
—
22,3 g
22,0 g
2,5 g
0,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl mintun vartta,
Mintunoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli