Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Tuoreista kasviksista valmistettu kesäkeitto on klassikkoruoka, johon sulatejuusto tuo vastustamatonta täyteläisyyttä. Kokeile keittoa myös pakastekasviksista.

Ainekset

8 kpl
perunaa
4 kpl
porkkanaa
200 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
12 kpl
retiisiä
10 cm
purjoa
10 dl
vettä
1 tl
suolaa
12 kpl
kokonaista mustapippuria

Suurus

3 dl
maitoa
1/2 dl
vehnäjauhoja

Lisäksi

250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
2 dl
herneitä (pakaste tai tuore)
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali, parsakaali, retiisit ja purjo. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja pippurit. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.

8 kpl
perunaa
4 kpl
porkkanaa
200 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
12 kpl
retiisiä
10 cm
purjoa
10 dl
vettä
1 tl
suolaa
12 kpl
kokonaista mustapippuria
2

Sekoita maito ja vehnäjauhot sileäksi suurukseksi. Valuta suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, ja anna kiehua 10 minuuttia.

1/2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
maitoa
3

Paloittele sulatejuusto. Lisää se ja herneet keittoon. Sekoita keittoa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoamista.

250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
2 dl
herneitä (pakaste tai tuore)
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Voit valmistaa kesäkeiton myös valmiiksi paloitelluista pakastekasviksista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

280

1172

11,7 g

6,3 g

25,3 g

8,0 g

4,8 g

15,2 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli