Huuhdo juusto ja tomaatit kylmällä vedellä. Kuutioi juusto ja puolita tomaatit.
Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon vesi.
Paista juustokuutioita öljyssä, kunnes pinnat ovat vaalean ruskeita. Kaada munaseos pannulle juustokuutioiden päälle ja jatka paistamista vedellen hitaasti munaseosta pannun keskelle hyytymisvaiheeseen asti. Siirtele juustokuutiot tasaisesti munakkaalle.
Kun munakkaan pohja on saanut väriä ja pinta hyytynyt, kaada päälle tomaatit, ripottele basilikan lehtiä ja auringonkukansiemeniä. Jaa kahtia ja valuta puolikkaat lastan avulla lautasille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
476
1992
36,5 g
12,5 g
5,0 g
4,0 g
1,5 g
31,5 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli