Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkamuffinit

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Raastettu appelsiininkuori maustaa mustikkamuffinit uudella tavalla. Nauti muffinit leivontapäivänä ja pakasta ylimääräiset myöhempää herkuttelua varten.

Ainekset

100 g
margariinia tai voita
1 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
2 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
200 g
(1 ps) pakastemustikoita
(tomusokeria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinivuoilla. Sulata rasva ja anna jäähtyä haaleaksi.

100 g
margariinia tai voita
2

Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa.

1 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
3

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita appelsiininkuori, maito ja munat jauhoseokseen. Lisää sulatettu rasva ja kääntele taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää lopuksi jäiset mustikat.

4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
2 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
200 g
(1 ps) pakastemustikoita
4

Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa muffinit vastapaistettuina. Sirottele halutessasi tomusokeria pinnalle.

(tomusokeria)
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

229

958

8,3 g

3,1 g

33,0 g

16,7 g

1,3 g

4,4 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl appelsiininkuorta raastettuna,

(tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli