Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Viipaloi kevätsipulit. Jätä kolmasosa kevätsipuleista annosten viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne kypsiksi.
Broilerien kypsyessä leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Rouhi suolapähkinät, lisää puolet pannulle ja säästä puolet annosten viimeistelyyn. Lisää soija, sriracha ja sokeri pannulle. Kypsennä sekoitellen 5–7 minuuttia, kunnes kaali pehmenee.
Valmistele sillä aikaa nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Kumoa munat paistosta sekoitellen pannulle. Sekoita valutetut nuudelit ja osa korianterista hienonnettuna ruokaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai chilikastiketta.
Tarjoa pad thain lisukkeena loput kevätsipulit, pähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoa lisäksi limelohkoja, joista ruokailijat voivat puristaa mehua annoksiinsa.
Pad thai on thairuokien pyttipannu, jonka raaka-aineita voi vaihdella. Voit käyttää esimerkiksi katkarapuja tai tofua, porkkanasuikaleita, ituja tai versoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
446
1864
18,8 g
2,8 g
33,5 g
8,8 g
4,3 g
33,3 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm purjoa,
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli