Kuumenna vesi kiehuvaksi vedenkeittimessä tai kattilassa liedellä. Taita nuudelilevyt käsin neljään osaan ja laita ne kulhoon. Tyhjennä nuudelipakkausten mausteet pusseista nuudeleiden päälle. Kaada kuuma vesi nuudelikulhoon, peitä lautasella ja anna nuudeleiden kypsyä 3 minuuttia.
Valuta nuudelit siivilässä tiskialtaan päällä. Anna jäähtyä.
Huuhtele kurkku ja paprika. Leikkaa kurkku 2 cm:n paloiksi. Halkaise paprika pituussuunnassa ja leikkaa viipaleiksi.
Sekoita kurkut, paprikat, tonnikala ja raejuusto jäähtyneiden nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudelisalaatti lautasille ja valuta chilikastiketta päälle.
VINKKI: Kokeile chilikastikkeen sijaan valkosipuli- tai sinappisalaatinkastiketta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
178
746
3,5 g
1,0 g
19,5 g
1,5 g
1,0 g
16,5 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kurkkua,
suippopaprika,
makeaa chilikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli