Tee aioli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipuli ja etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja lisää mausteet.
Poista fileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Kypsennä palat rasvassa muutamassa erässä: laita kalat pannuun nahka alaspäin ja päälle leivinpaperi sekä painoksi toinen pannu, jotta kalan nahka ei käpristy. Paista kaloja 2–3 minuuttia. Käännä ne ja paista hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.
Huuhtele ja lohko sitruuna. Tarjoa kala sitruunan, aiolin ja risoton kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.
Vinkki: Tee lisukkeeksi helppo Riso Scotti juustorisotto. Valmistusohjeen löydät pakkauksesta.
Vinkki: Siian kanssa maistuu myös itse alusta asti tehty risotto. Kokeile raikasta sitruunarisottoa tai lempeän mausteista curryrisottoa. Lisukkeena toimii myös herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
548
2295
47,0 g
4,3 g
0,5 g
0,3 g
0,5 g
30,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus cayennepippuria,
(lehtipersiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli