Sitruunarisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunarisotto

Sitruunarisotto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Kullankeltainen risotto saa väriä kurkumasta ja potkua sitruunasta.
Jaa Somessa

Ainekset

8 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
100 g
Parmesaanijuustoa
2 rkl
Oliiviöljyä
3/10 tl
kurkumaa
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Näin teet

1

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Raasta puolet parmesaanista.

8 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
100 g
Parmesaanijuustoa
2

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.

2 rkl
Oliiviöljyä
3/10 tl
kurkumaa
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
3

Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoa heti.

100 g
Parmesaanijuustoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g207 g
Proteiinia12 g46 g
Rasvaa17 g67 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj1862 7446
Energiaa kcal445 1779

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 8 dl Vettä

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä

  • 0.3 tl kurkumaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g207 g
Proteiinia12 g46 g
Rasvaa17 g67 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj1862 7446
Energiaa kcal445 1779

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 8 dl Vettä

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä

  • 0.3 tl kurkumaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Suolaa

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.