Sitruunarisotto

arvosana4/5

(22)arviota
4 Annosta

30 min

Risotto on osoitus rakkaudesta ruokaan – ja syöjään! Tarjoa pieni annos sitruunarisottoa alku- tai väliruokana tai tee siitä kokonainen pääruoka. Raikas sitruunarisotto on upea lisuke kala- tai kanaruoalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
3 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
1 kplsitruuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 rklvoita
50 gparmesaanijuustoa raastettuna

Lisäksi

ruukkua basilikaa
parmesaania

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kasvisliemi. Mittaa vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta ja pidä liemi lämpimänä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    3 dlrisottoriisiä
  3. 3

    Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin melkein kokonaan. Lisää sitten kauhallinen kuumaa kasvislientä. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja välillä sekoittaen, kunnes riisi on napakan kypsää. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta (noin 16–20 minuuttia).

    MääräAinesosa
    2 dlvalkoviiniä
  4. 4

    Pese sitruuna risoton kypsyessä, raasta sen kuori ja purista mehu pieneen astiaan. Sekoita mehu ja kuoriraaste valmiiseen risottoon. Sekoita myös pippuri, voi ja juusto risottoon. Viimeistele risotto halutessasi basilikalla ja juustolastuilla.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rklvoita
    50 gparmesaanijuustoa raastettuna
    ruukkua basilikaa
    parmesaania

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: parmesaania.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä