Sitruunarisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunarisotto

Sitruunarisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kullankeltainen risotto saa väriä kurkumasta ja potkua sitruunasta.

Ainekset

8 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
100 g
Parmesaanijuustoa
2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
kurkumaa
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Raasta puolet parmesaanista.

8 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
100 g
Parmesaanijuustoa
2

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.

2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
kurkumaa
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
3

Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoa heti.

100 g
Parmesaanijuustoa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 17.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1862

445

16,8 g

7,3 g

51,8 g

1,0 g

1,8 g

11,5 g

2,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl Vettä,

2 kpl Valkosipulinkynttä,

0,25 tl kurkumaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli