Paistettu siika ja shopska-salaatti

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Rapeapintainen siika onnistuu, kun paistat nahkapuolen ensin ja käytät apuna painoa. Lisukkeena maistuu herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti, joka sopii myös kesän muiden grilliherkkujen kylkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Rapeaksi paistettu siika

600 gsiikafileetä (nahallinen ja ruodoton)
1/2 tlsuolaa
1 - 2 rklrypsiöljyä tai voita
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Shopska-salaatti

1 kplkurkku
4 kpltomaattia
1 kplpaprika
1 kplpunasipuli
1/2 kplruukkua persiljaa

Kastike

3 rklrypsi- tai oliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita 17 %

Valmistus

  1. 1

    Paistettu siika

    Leikkaa siikafileet annospaloiksi.

    Mausta suolalla. Paista grillissä tai muutamassa erässä pannulla rasvassa nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi toinen pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Viimeistele pippurilla. Tarjoa shopska-salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    600 gsiikafileetä (nahallinen ja ruodoton)
    1/2 tlsuolaa
    1 - 2 rklrypsiöljyä tai voita
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Shopska-salaatti

    Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Valuta ylimääräinen neste pois. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolirenkaiksi. Hienonna persilja. Kokoa salaatti vadille.

    Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatin päälle. Valuta juustokuutiot ja murustele ne salaatin pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplkurkku
    4 kpltomaattia
    1 kplpaprika
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplruukkua persiljaa
    3 rklrypsi- tai oliiviöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita 17 %

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
20.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä