Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu siika ja shopska-salaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Rapeapintainen siika onnistuu, kun paistat nahkapuolen ensin ja käytät apuna painoa. Lisukkeena maistuu herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti, joka sopii myös kesän muiden grilliherkkujen kylkeen.

Ainekset

Rapeaksi paistettu siika

600 g
siikafileetä (nahallinen ja ruodoton)
1/2 tl
suolaa
1 - 2 rkl
rypsiöljyä tai voita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Shopska-salaatti

1 kpl
kurkku
4 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
1 kpl
punasipuli
1/2 kpl
ruukkua persiljaa

Kastike

3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita 17 %

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paistettu siika

Leikkaa siikafileet annospaloiksi.

Mausta suolalla. Paista grillissä tai muutamassa erässä pannulla rasvassa nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi toinen pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Viimeistele pippurilla. Tarjoa shopska-salaatin kanssa.

600 g
siikafileetä (nahallinen ja ruodoton)
1/2 tl
suolaa
1 - 2 rkl
rypsiöljyä tai voita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Shopska-salaatti

Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Valuta ylimääräinen neste pois. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolirenkaiksi. Hienonna persilja. Kokoa salaatti vadille.

Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatin päälle. Valuta juustokuutiot ja murustele ne salaatin pinnalle.

1 kpl
kurkku
4 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
1 kpl
punasipuli
1/2 kpl
ruukkua persiljaa
3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita 17 %
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

449

1883

28,8 g

7,0 g

7,0 g

6,8 g

2,3 g

38,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli