Paistettu siika ja shopska-salaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeapintainen siika onnistuu, kun paistat nahkapuolen ensin ja käytät apuna painoa. Lisukkeena maistuu herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti, joka sopii myös kesän muiden grilliherkkujen kylkeen.
| Rapeaksi paistettu siika | |
|---|---|
| 600 g | siikafileetä (nahallinen ja ruodoton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 - 2 rkl | rypsiöljyä tai voita |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Shopska-salaatti | |
| 1 kpl | kurkku |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| Kastike | |
| 3 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 180 g | (1 rs) salaattijuustokuutioita 17 % |
- 1.
Paistettu siika
Leikkaa siikafileet annospaloiksi.
Mausta suolalla. Paista grillissä tai muutamassa erässä pannulla rasvassa nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi toinen pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Viimeistele pippurilla. Tarjoa shopska-salaatin kanssa.
- 2.
Shopska-salaatti
Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Valuta ylimääräinen neste pois. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolirenkaiksi. Hienonna persilja. Kokoa salaatti vadille.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatin päälle. Valuta juustokuutiot ja murustele ne salaatin pinnalle.
Paistettu siika ja shopska-salaatti
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Rapeapintainen siika onnistuu, kun paistat nahkapuolen ensin ja käytät apuna painoa. Lisukkeena maistuu herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti, joka sopii myös kesän muiden grilliherkkujen kylkeen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rapeaksi paistettu siika | |
| 600 g | siikafileetä (nahallinen ja ruodoton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 - 2 rkl | rypsiöljyä tai voita |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Shopska-salaatti | |
| 1 kpl | kurkku |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
Kastike | |
| 3 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 180 g | (1 rs) salaattijuustokuutioita 17 % |
Valmistus
- 1
Paistettu siika
Leikkaa siikafileet annospaloiksi.
Mausta suolalla. Paista grillissä tai muutamassa erässä pannulla rasvassa nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi toinen pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Viimeistele pippurilla. Tarjoa shopska-salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 600 g siikafileetä (nahallinen ja ruodoton) 1/2 tl suolaa 1 - 2 rkl rypsiöljyä tai voita 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Shopska-salaatti
Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Valuta ylimääräinen neste pois. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolirenkaiksi. Hienonna persilja. Kokoa salaatti vadille.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatin päälle. Valuta juustokuutiot ja murustele ne salaatin pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku 4 kpl tomaattia 1 kpl paprika 1 kpl punasipuli 1/2 kpl ruukkua persiljaa 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 1 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 180 g (1 rs) salaattijuustokuutioita 17 %
Ravintosisältö
449
Energiaa kcal
1882
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
449
Energiaa kcal
1882
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























