Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä siitä tanko. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.
Sekoita rahka, muna ja sokerit kulhossa. Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullien reunat munalla. Jos munaa jää yli, sekoita se täytteeseen.
Jaa täyte pullien syvennyksiin ja ripottele vadelmat pinnalle. Paista pullia 225-asteessa noin 12 minuuttia.
Vinkki: Mausta rahkatäyte kahdella teelusikallisella sitruunanmehua ja yhdellä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
922
6,4 g
2,1 g
31,1 g
10,3 g
1,5 g
8,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli