Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun ja kaakaon kanssa kulhossa. Painele keksimuru lasien pohjalle.
Vaahdota huoneenlämpöinen mascarpone ja kerma kulhossa. Pilko 5 suklaapatukkaa toiseen kulhoon ja sulata ne varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Säästä yksi patukka koristeeksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vaniljasokeri vaahtoon. Pursota tai lusikoi täyte keksipohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
Rouhi jäljelle jäänyt suklaapatukka. Koristele annokset suklaarouheella ja siivilöi kaakaojauhetta pinnalle.
Vinkki: Koristele juustokakut tuoreilla vadelmilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
649
2716
58,0 g
35,3 g
24,5 g
21,5 g
1,0 g
8,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kaakaojauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli