Sulata voi kattilassa. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää munat, yhdistetyt kuivat aineet ja pähkinärouhe. Sekoita sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Peitä suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 15 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Kuumenna kinuskikastike kattilassa, pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1357
17,6 g
8,1 g
35,4 g
25,6 g
1,6 g
5,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 dl Kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli