Vatkaa margariinia ja sokeria, kunnes seos on notkeaa ja vaaleaa. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle ja reunoille.
Mittaa täytteen aineet mustikoita lukuun ottamatta kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat täytteeseen. Kumoa täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä.
Koristele kakku mustikoilla ja halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki! Jos teet kakun pakastetuista mustikoista, sekoita jäiset mustikat ja täytteen perunajauhot keskenään ennen täytteeseen lisäämistä. Älä koristele kakkua jäisillä mustikoilla, ettei pinta vety mustikoiden sulaessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1370
17,1 g
7,7 g
32,6 g
22,6 g
1,8 g
8,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Vaniljasokeria,
(mintunlehtiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli