Vaahdota soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.
Soseuta kookoskerma ja kohmeiset mustikat. Sekoita sose vaahtoon.
Kaada seos laakeaan astiaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta. Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti ja lusikoi jäätelön sattumiksi. Huuhtele pensasmustikat. Ripottele mustikat jäätelön pinnalle. Peitä astia ja pakasta vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele annokset pensasmustikoilla.
Vinkki: Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
310
1299
17,1 g
4,6 g
34,0 g
24,3 g
2,6 g
2,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli