Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen omenakakku

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Ranskalaisessa omenakakussa maistuu rommi. Mehevä, runsaan omenainen kakku tarjotaan ranskankerman kanssa, joka taittaa sopivasti sen makeutta.

Ainekset

4 kpl
omenaa
100 g
voita tai leivontamargariinia
2 kpl
kananmunaa
1 3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
kevytmaitoa
1 rkl
rommiaromia

Pinnalle

1 dl
mantelilastuja
(tomusokeria)

Tarjoamiseen

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 rkl
tomusokeria

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reuna.

voita tai leivontamargariinia
vehnäjauhoja
2

Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.

4 kpl
omenaa
3

Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kääntele tasaiseksi. Kääntele omenat ja rommiaromi varovasti taikinaan.

100 g
voita tai leivontamargariinia
2 kpl
kananmunaa
1 3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
kevytmaitoa
1 rkl
rommiaromia
4

Kaada taikina vuokaan ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

1 dl
mantelilastuja
5

Halutessasi siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Sekoita tomusokeri ranskankermaan ja tarjoa kakun kanssa.

(tomusokeria)
1 rkl
tomusokeria
150 g
(1 prk) ranskankermaa

Vinkki: Valitse kakkuun hapokas omenalajike.

Vinkki: Tarjoa omenakakku ranskankerman sijaan esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1254

15,6 g

7,7 g

33,0 g

22,2 g

2,0 g

5,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(tomusokeria),

voita tai leivontamargariinia,

vehnäjauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli