Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen katkarapupasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kermaiseen ja lempeän sitruunaiseen katkarapupastaan lisätään runsaasti tuoretta pinaattia. Pasta viimeistellään pangrattatolla eli rapeaksi paahdetulla leipämurulla.

Ainekset

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
150 g
(1 ps) tuoretta pinaattia
2 kpl
sitruunaa (luomu)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1 tl
maissitärkkelystä
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Leipämuru

2 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi

300 g
täysjyväpastaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
2

Valmista leipämuru. Jauha leipä tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paahda leipämurua kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Lisää valkosipuli, öljy ja suola. Jatka paistamista, kunnes leipä on kullanruskeaa. Nosta sivuun odottamaan.

2 kpl
viipaletta maalaisleipää
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
3

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Pese sitruunat, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (1 dl). Sekoita pienessä kulhossa loraus kermaa ja maissitärkkelys tasaiseksi tahnaksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon loput kermasta.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
150 g
(1 ps) tuoretta pinaattia
2 kpl
sitruunaa (luomu)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1 tl
maissitärkkelystä
4

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

300 g
täysjyväpastaa
5

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pinaatit ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle kermaseos, sitruunanmehu, kuoriraaste ja mausteet. Keitä kolme minuuttia samalla sekoittaen. Lisää ravut. Kuumenna, mutta älä anna kiehua, etteivät ravut sitkisty.

1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
6

Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele rapealla leipämurulla.

Hyvästi hävikki: Käytä leipämuruun kuivahtanutta leipää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.1.2024
|
Muokattu: 2.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

465

1950

16,0 g

6,3 g

57,3 g

2,8 g

4,3 g

17,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl maissitärkkelystä,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli