Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
Valmista leipämuru. Jauha leipä tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paahda leipämurua kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Lisää valkosipuli, öljy ja suola. Jatka paistamista, kunnes leipä on kullanruskeaa. Nosta sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Pese sitruunat, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (1 dl). Sekoita pienessä kulhossa loraus kermaa ja maissitärkkelys tasaiseksi tahnaksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon loput kermasta.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pinaatit ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle kermaseos, sitruunanmehu, kuoriraaste ja mausteet. Keitä kolme minuuttia samalla sekoittaen. Lisää ravut. Kuumenna, mutta älä anna kiehua, etteivät ravut sitkisty.
Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele rapealla leipämurulla.
Hyvästi hävikki: Käytä leipämuruun kuivahtanutta leipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
465
1950
16,0 g
6,3 g
57,3 g
2,8 g
4,3 g
17,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl maissitärkkelystä,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli