Lohko tai puolita keitetyt perunat. Laita ne leivinpaperille pellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, öljy, sinappi, suola ja 2 rkl timjamia. Kääntele perunoiden joukkoon.
Levitä pekoni toiselle leivinpaperoidulle pellille. Paista perunoita ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Siirrä perunat tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni salaattiin ja lisää sipuli. Viimeistele timjamilla ja ranskankermanokareilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
595
2490
36,7 g
13,3 g
49,0 g
7,0 g
3,0 g
14,0 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli