Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.
Vinkki: Voit myös kypsentää ranskalaiset öljyssä. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna 1 litra rypsiöljyä valurautapadassa tai teräskattilassa 160−170 asteeseen. Uppopaista perunasuikaleet pienissä erissä. Laske perunat reikäkauhan avulla öljyyn ja paista 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunoita uudelleen noin 3 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Valuta ranskalaiset talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
153
641
2,5 g
0,3 g
27,3 g
1,0 g
1,8 g
3,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli