Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalaiset uunissa

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkulliset rapeat ranskalaiset onnistuvat myös uunissa! Päältä rapeiden ja sisältä mehevien ranskalaisten salaisuus on perunoiden kylmä vesikylpy.

Ainekset

700 g
perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike Innovator)
2 tl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.

700 g
perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike Innovator)
2

Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.

2 tl
rypsiöljyä
3

Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.

1/4 tl
suolaa

Vinkki: Voit myös kypsentää ranskalaiset öljyssä. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna 1 litra rypsiöljyä valurautapadassa tai teräskattilassa 160−170 asteeseen. Uppopaista perunasuikaleet pienissä erissä. Laske perunat reikäkauhan avulla öljyyn ja paista 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunoita uudelleen noin 3 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Valuta ranskalaiset talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö, Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
|
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

153

641

2,5 g

0,3 g

27,3 g

1,0 g

1,8 g

3,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli