Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen perunasalaatti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perunasalaatti on vapun ja uudenvuoden klassikkoruoka. Perinteisen kermaviilin ja majoneesin mehevöittämän perunasalaatin maustaa sipuli, maustekurkku ja omena.

Ainekset

800 g
(6 kpl ) perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
sipuli (pieni)
150 g
(2 kpl) maustekurkkua
1 kpl
omena

KASTIKE

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
majoneesia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa perunat, kuorittu omena ja kurkut pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.

800 g
(6 kpl ) perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
omena
150 g
(2 kpl) maustekurkkua
1 kpl
sipuli (pieni)
2

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti tasaiseksi. Nauti heti tai anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
majoneesia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Keitä perunat mieluiten jo edellisenä päivänä.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.2.2020
|
Muokattu: 26.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1252

13,8 g

5,0 g

35,0 g

9,5 g

3,3 g

5,3 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli