Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinihomejuusto-perunasalaatti

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helppo perunasalaatti saa makua sinihomejuustosta, oliiveista sekä sitruunalla ja sinapilla maustetusta jogurttikastikkeesta.

Ainekset

1 kg
perunoita
3 - 4 kpl
kevätsipulinvartta
100 g
sinihomejuustoa
1 dl
oliiveja

Kastike

3/4 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunamehua
1/2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 rkl
sinappia
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä sen verran, että pystyt koskemaan perunoihin. Kuori perunat halutessasi ja leikkaa viipaleiksi.

1 kg
perunoita
2

Hienonna kevätsipulit ja murenna juusto paloiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, ¾ kevätsipulista, puolet sinihomejuustosta ja oliivit.

3 - 4 kpl
kevätsipulinvartta
100 g
sinihomejuustoa
1 dl
oliiveja
3

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kaada kastike salaattiin ja sekoita kevyesti.

3/4 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunamehua
1/2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 rkl
sinappia
1/2 tl
suolaa
4

Ripottele loput kevätsipulit ja juustomurut pinnalle. Viimeistele mustapippurilla.

1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Korvaa kevätsipulit reilulla nipulla ruohosipulia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.5.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.