Sulata ja kohota pizzapohjat pakkauksen ohjeen mukaan yön yli jääkaapissa.
Painele pizzapohjat keskeltä ohuemmiksi ja jätä reunoilta paksummiksi. Levitä ranskankerma pizzojen keskelle. Huuhtele parsat, katkaise pois kovat kannat ja halkaise parsat. Valuta ja viipaloi mozzarella. Levitä parsat ja mozzarellaviipaleet pizzoille. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia.
Paista pekoniviipaleet paistinpannulla pizzojen kypsyessä. Ota pizzat uunista ja laita pekoniviipaleet täytteen päälle. Riko kumpaankin pizzaan varovasti yksi kananmuna. Laita pizzat takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes muna on hyytynyt ja pohja on kypsä.
Ripottele kuumalle pizzalle parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta pizzat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
636
2660
54,0 g
26,5 g
4,0 g
4,0 g
2,5 g
31,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
520 g (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste),
(basilikanlehtiä),
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli