Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aamiaispizzat

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Viikonlopun tai juhlapäivän aamiaisella maistuu pizza. Sulata valmis pizzapohja yön yli jääkaapissa ja nauti aamiaismunat ja pekonit napolilaisen brunssipizzan päällä. Kruunaa pienet valkoiset pizzat tuoreella parsalla ja mozzarellajuustolla.

Ainekset

520 g
(1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste)

Täytteet

150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(6 kpl) vihreää parsaa
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
4 kpl
pekoniviipaleita
2 kpl
kananmunaa (pientä)

Lisäksi

30 g
parmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna)
(basilikanlehtiä)
2 tl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata ja kohota pizzapohjat pakkauksen ohjeen mukaan yön yli jääkaapissa.

520 g
(1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste)
2

Painele pizzapohjat keskeltä ohuemmiksi ja jätä reunoilta paksummiksi. Levitä ranskankerma pizzojen keskelle. Huuhtele parsat, katkaise pois kovat kannat ja halkaise parsat. Valuta ja viipaloi mozzarella. Levitä parsat ja mozzarellaviipaleet pizzoille. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(6 kpl) vihreää parsaa
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
3

Paista pekoniviipaleet paistinpannulla pizzojen kypsyessä. Ota pizzat uunista ja laita pekoniviipaleet täytteen päälle. Riko kumpaankin pizzaan varovasti yksi kananmuna. Laita pizzat takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes muna on hyytynyt ja pohja on kypsä.

4 kpl
pekoniviipaleita
2 kpl
kananmunaa (pientä)
4

Ripottele kuumalle pizzalle parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta pizzat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

30 g
parmesaanijuustoa (4 rkl raastettuna)
(basilikanlehtiä)
2 tl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.3.2022
|
Muokattu: 31.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

636

2660

54,0 g

26,5 g

4,0 g

4,0 g

2,5 g

31,5 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

520 g (1 pkt) napolilaista pizzataikinaa (pakaste),

(basilikanlehtiä),

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli