Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Flammkuchen-pizzapalat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Flammkuchen on saksalainen ranskankermalla päällystetty pizzamainen piirakka. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat nopeasti käyttämällä valmista voitaikinaa.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia
150 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. Serranon kinkkua)

Pinnalle

1 kpl
ruukku villirucolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
2

Sekoita sitruunanmehu ja sinappi ranskankermaan. Levitä tasaisesti levyjen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
3

Halkaise kinkkuviipaleet pituussuunnassa.

150 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. Serranon kinkkua)
4

Ota pelti pois uunista. Asettele kinkkuviipaleet levyjen päälle ja paista vielä 10 minuuttia.

5

Leikkaa hieman jäähtyneinä puoliksi ja puolikkaat kolmioiksi. Viimeistele rucolalla ja mustapippurilla.

1 kpl
ruukku villirucolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Kokeile rucolan tilalla timjamia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
|
Muokattu: 8.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

27

113

2,3 g

1,2 g

0,4 g

0,3 g

0,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli