Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat siivuiksi. Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla, lisää sokeri ja anna sulaa. Laita omenasiivut pannulle ja paista 3–5 minuuttia. Mausta kanelilla.
Leikkaa leipä 8 viipaleeksi. Levitä viipaleille maapähkinävoita.
Lusikoi omenapaistosta puolille leivistä. Jätä muutama lusikallinen omenapaistosta koristeeksi. Paina päälle toinen leipäviipale maapähkinävoilla voideltu puoli omenapaistosta vasten.
Yhdistä kulhossa maito, kananmuna ja vehnäjauhot. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla. Kasta täytetyt leivät munamaidossa.
Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla ja paista omenaritareita molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Leikkaa paistetut ritarit halutessasi viistosti puoliksi tarjolle. Tarjoa lämpiminä jäätelöpallon ja siirapin kera. Lusikoi päälle vielä loppu omenapaistos.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
211
884
10,5 g
3,0 g
24,3 g
21,3 g
1,3 g
3,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Kanelia,
1 dl Maapähkinävoita,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
Palloa jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli