Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-omenaritarit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rikasta köyhät ritarit ihanalla hillokkeella! Tarjoa perinteiset ritarit nopeasti valmistuvan, raikkaan puolukka-omenahillokkeen kanssa. Paista jälkiruoka pullaviipaleista tai hyödynnä yli jääneet vaaleat leipäviipaleet.

Ainekset

4 kpl
pullaviipaleita
2 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sokeria

Hilloke

1 kpl
Iso omena
1 dl
Puolukoita
2 rkl
Sokeria

Paistamiseen

Voita tai margariinia

Lisäksi

1 dl
vispikermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin hilloke. Kuori ja paloittele omena kattilaan. Lisää puolukat ja sokeri. Kuumenna hiljalleen, kunnes omena osittain soseutuu. Anna jäähtyä.

1 kpl
Iso omena
1 dl
Puolukoita
2 rkl
Sokeria
2

Vatkaa maito ja kananmuna tasaiseksi seokseksi ja mausta seos sokerilla.

2 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sokeria
3

Kastele pullaviipaleet muna-maitoseokseen ja paista ne rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Voita tai margariinia
4

Vaahdota kerma sähkövatkaimella ja mausta halutessasi sokerilla (1 tl). Tarjoa ritarit hillokkeen ja kermavaahtonokareen kanssa.

1 dl
vispikermaa

Hyvästi hävikki: Käytä köyhiin ritareihin ylijääneet pulla- tai leipäiviipaleet.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

185

772

11,5 g

7,0 g

15,8 g

15,8 g

1,0 g

3,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl pullaviipaleita,

Voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli