Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkakiisseli

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiehauta perinteinen isoäidin puolukkakiisseli pakastepuolukoista tai tuoreista marjoista. Ihanasti hapan marjakiisseli maistuu vanilja- tai kermavaahdon kanssa. Vaniljavaahto syntyy helposti vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta.

Ainekset

7 dl
Vettä
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 kpl
kanelitanko
1 dl
sokeria

Suurus

3 rkl
vettä
2 rkl
perunajauhoja

Lisäksi

1 rkl
sokeria
250 ml
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(puolukoita koristeluun)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kattilaan vesi, puolukat, kanelitanko ja sokeri. Keitä muutama minuutti.

7 dl
Vettä
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 kpl
kanelitanko
1 dl
sokeria
2

Sekoita pienessä kulhossa vesi ja perunajauhot keskenään. Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes pulpahtaa muutaman kerran. Siirrä kattila pois liedeltä.

2 rkl
perunajauhoja
3 rkl
vettä
3

Poista kanelitanko. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle ohuelti sokeria. Anna kiisselin jäähtyä.

1 rkl
sokeria
4

Koristele annokset kevyesti vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja halutessasi puolukoilla.

250 ml
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(puolukoita koristeluun)
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

187

783

3,3 g

1,8 g

37,5 g

33,0 g

1,3 g

0,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl Vettä,

1 kpl kanelitanko,

(puolukoita koristeluun).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli