Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniohrapuuro

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen uunipuuro ohrasuurimoista saa kypsyä kaikessa rauhassa. Pari tuntia haudutettu ohrapuuro on herkullinen välipala tai ihana iltapuuro. Herkuttele uunissa kypsynyt puuro marjojen ja maidon kanssa.

Ainekset

2 dl
rikottuja esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 l
täysmaitoa
1 1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

1 rkl
voita vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~7
72
/yht. 4 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 l). Kaada suurimot vuokaan. Lisää maito ja suola, sekoita.

2 dl
rikottuja esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 l
täysmaitoa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
voita vuoan voiteluun
2

Hauduta puuroa 200-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa puuro maidon, marjojen ja kanelin kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.2.2005
|
Muokattu: 31.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1342

12,3 g

7,5 g

38,8 g

12,5 g

3,3 g

11,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli