Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
Valmista marinadi. Hienonna timjami ohuine varsineen, jätä muutama oksa kypsän paistin viimeistelyyn. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
Valmista uunikasvikset. Pese juurekset. Kuori ja paloittele keltajuuret sekä palsternakat. Lohko perunat kuorineen. Huuhtele ruusukaalit ja poista kannat. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset suureen kulhoon. Sekoita 3 rkl marinadia liemineen kasviksiin. Levitä kasvikset isoon uunivuokaan (n. 40 x 30 cm) tai leivinpaperille syvälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, paistin valmistelun ajan.
Kuivaa fileen pinta ja poista paksut kalvot. Leikkaa filee terävällä veitsellä keskeltä auki pituussuunnassa toisesta kyljestä aloittaen. Jätä toisesta kyljestä pari senttiä kiinni. Avaa filee levyksi ja nuiji kevyesti kädellä. Levitä loput marinadit fileelle ja kääri rullalle. Sulje rulla tikuilla tai sido narulla.
Kuumenna öljy pannussa. Ruskista rullan pinnat, myös päädyt. Nosta rulla kasvisten päälle ja työnnä paistolämpömittari rullan paksuimpaan kohtaan. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen ja kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisä-lämpötila on 55 astetta, liha on sisältä punertava (medium). 60–65-asteisena liha on kypsää (well done). Aikaa kuluu noin 1 tunti/kilo. Ota rulla uunista ja anna levätä 15 minuuttia löyhästi folioon käärittynä.
Nosta uunin lämpötila 200-asteeseen. Leikkaa juusto paloiksi ja asettele kasvisten päälle. Paista noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman. Ota kasvikset uunista ja valuta hunajaa päälle.
Poista tikut tai naru rullasta ja viipaloi liha. Nosta viipaleet uunikasvisten päälle ja koristele timjaminoksilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
586
2454
29,8 g
11,0 g
26,0 g
16,0 g
7,0 g
47,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
cocktailtikkuja tai sidontanarua .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli