Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Crêpes Suzette

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Crêpes Suzette eli appelsiiniletut on ranskalainen klassikkojälkiruoka. Letut saavat herkullista makua appelsiinisiirapista, joka kiehautetaan sokerista, appelsiininkuoriraasteesta ja appelsiinimehusta.

Ainekset

3 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja

Paistamiseen

50 g
voita tai margariinia

Appelsiinisiirappi

50 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Sokeria
2 kpl
appelsiinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista lettutaikina. Vatkaa maidon joukkoon munat ja kuivat aineet. Paista taikinasta isolla pannulla (halk. 30–40 cm) ohuita ohukaisia. Taita valmis lettu pannulla neljään osaan ja nosta lautaselle.

2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa
2

Pese appelsiinit hyvin. Raasta niistä oranssit kuoret. Älä päästä valkoista kuorta mukaan. Purista appelsiineista mehut.

2 kpl
appelsiinia
3

Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut liemeen ja neste hiukan haihtunut.

1/2 dl
Sokeria
50 g
Voita tai margariinia
4

Siirrä letut pannulle, lämmitä ja nostele lettuja hiukan, jotta siirappi maustaa kaikki letut.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

265

1109

14,5 g

5,4 g

24,1 g

12,4 g

1,5 g

8,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli