Sinappi on monessa reseptissä pienessä, mutta sitäkin tärkeämmässä osassa. Sinappi tuo ruokaan sopivan, hieman terävän makulisän ja nostaa samalla esiin muita ruoan ainesosia. Monet klassiset sinappia sisältävät ruoat ovat saaneet alkunsa Ranskassa, jossa sinapin valmistuksella on pitkät perinteet. Koillis-Ranskassa sijaitseva Dijonin kaupunki tunnettiin aikoinaan sinapinvalmistuksen keskuksena, ja sinappia valmistetaan seudulla edelleen.
Sinappi on oleellinen osa esimerkiksi ranskalaisen tomaattipiirakan ja papu-pekonisalaatin makumaailmaa. Sinappikanankin reseptissä on kaikuja Ranskasta: perinteisessä ranskalaisessa sinappikanassa on myös kermaa, mutta oheisessa reseptissä kanankoivet hunnutetaan suloisen makealla hunaja-sinappikastikkeella ja kypsennetään uunivuoassa sellaisenaan.
Ranskalaisessa tomaattipiirakassa sinappi maustaa sekä pohjaa että täytettä. Jos käytät valmista piirakkapohjaa, voit sipaista sinappia hieman esipaistetun pohjan päälle ennen kuin levität täytteen.
Monen ranskalaisen kortteliravintolan, brasserien, ruokalistalta löytyy maalaissalaatti: siinä on yleensä pekonia, papuja, krutonkeja ja kananmunaa. Usein salaatissa käytetään friseesalaattia, mutta muutkin pehmeälehtiset salaattilaadut käyvät hyvin. Sinappinen vinegretti yhdistää sen maut hienosti ja tuo siihen hieman myös potkua.