Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää parmesaani, vesi ja sinappi. Painele taikina pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista täyte. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami. Sekoita ranskankerma, parmesaani, sinappi ja timjami. Mausta pippurilla ja suolalla. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet ja valuta öljy tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tomaatit saavat kauniin paistopinnan.
Koristele piirakka halutessasi timjamilla ja tarjoa hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
316
1321
22,6 g
12,4 g
21,5 g
3,8 g
1,6 g
5,9 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl vettä,
(timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli