Ranskalainen tomaattipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ranskalainen tomaattipiirakka on maukas ja näyttävä piirakka, jossa sekä pohja että täyte maustetaan parmesaanilla ja dijoninsinapilla. Tätä piirakkaa on vaikea vastustaa!
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 25 g | parmesaania raastettuna |
| 2 rkl | vettä |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| Täyte | |
| 4 kpl | tomaattia |
| 100 g | (½ rs) oransseja helmitomaatteja |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 100 g | parmesaania raastettuna |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Koristeluun | |
| (timjamia) | |
- 1.
Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää parmesaani, vesi ja sinappi. Painele taikina pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 2.
Valmista täyte. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami. Sekoita ranskankerma, parmesaani, sinappi ja timjami. Mausta pippurilla ja suolalla. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet ja valuta öljy tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tomaatit saavat kauniin paistopinnan.
- 3.
Koristele piirakka halutessasi timjamilla ja tarjoa hieman jäähtyneenä.
Ranskalainen tomaattipiirakka
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Ranskalainen tomaattipiirakka on maukas ja näyttävä piirakka, jossa sekä pohja että täyte maustetaan parmesaanilla ja dijoninsinapilla. Tätä piirakkaa on vaikea vastustaa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 25 g | parmesaania raastettuna |
| 2 rkl | vettä |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
Täyte | |
| 4 kpl | tomaattia |
| 100 g | (½ rs) oransseja helmitomaatteja |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 100 g | parmesaania raastettuna |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Koristeluun | |
| (timjamia) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää parmesaani, vesi ja sinappi. Painele taikina pyöreään vuokaan (halkaisija noin 27 cm). Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai leivontamargariinia 3 dl vehnäjauhoja 25 g parmesaania raastettuna 2 rkl vettä 1 rkl dijoninsinappia - 2
Valmista täyte. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami. Sekoita ranskankerma, parmesaani, sinappi ja timjami. Mausta pippurilla ja suolalla. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet ja valuta öljy tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tomaatit saavat kauniin paistopinnan.
Määrä Ainesosa 4 kpl tomaattia 100 g (½ rs) oransseja helmitomaatteja 1 rkl tuoretta timjamia 150 g (1 prk) ranskankermaa 100 g parmesaania raastettuna 1 rkl dijoninsinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 2 rkl oliiviöljyä - 3
Koristele piirakka halutessasi timjamilla ja tarjoa hieman jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa (timjamia)
Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.
Ravintosisältö
316
Energiaa kcal
1321
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
12,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
316
Energiaa kcal
1321
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
12,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl vettä, (timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























