Sinappikana
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät broilerinkoivet hunnutetaan suloisen makealla sinappikastikkeella. Sivele kastike koipien pintaan ja anna uunin hoitaa loput.
| 1 kg | kananpojan koipireisiä (maustamaton) |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota koivet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.
- 2.
Nosta koivet uunivuokaan (vetoisuus 3 l) ja kuivaa koipien pinta talouspaperilla. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa timjami, valkosipuli, hunaja, sinappi, öljy, suola ja pippuri. Sivele hunaja-sinappiseos koipien päälle.
- 3.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta rapeutuu.
Sinappikana
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät broilerinkoivet hunnutetaan suloisen makealla sinappikastikkeella. Sivele kastike koipien pintaan ja anna uunin hoitaa loput.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kananpojan koipireisiä (maustamaton) |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota koivet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 1 kg kananpojan koipireisiä (maustamaton) - 2
Nosta koivet uunivuokaan (vetoisuus 3 l) ja kuivaa koipien pinta talouspaperilla. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa timjami, valkosipuli, hunaja, sinappi, öljy, suola ja pippuri. Sivele hunaja-sinappiseos koipien päälle.
Määrä Ainesosa 1 rkl tuoretta timjamia 2 kpl valkosipulinkynttä 3 rkl juoksevaa hunajaa 2 rkl dijoninsinappia 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta rapeutuu.
Vinkki: Tuoreen timjamin tilalla voit käyttää 1 teelusikallisen kuivattua timjamia tai yrttisekoitusta.
Vinkki: Tarjoa hunajainen sinappikana perunamuusin, salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.
Ravintosisältö
740
Energiaa kcal
3097
Energiaa kj
48,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
59,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
740
Energiaa kcal
3097
Energiaa kj
48,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
59,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























