Sinappikana

arvosana5/5

(7)arviota
3 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät broilerinkoivet hunnutetaan suloisen makealla sinappikastikkeella. Sivele kastike koipien pintaan ja anna uunin hoitaa loput.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkananpojan koipireisiä (maustamaton)
1 rkltuoretta timjamia
2 kplvalkosipulinkynttä
3 rkljuoksevaa hunajaa
2 rkldijoninsinappia
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota koivet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    1 kgkananpojan koipireisiä (maustamaton)
  2. 2

    Nosta koivet uunivuokaan (vetoisuus 3 l) ja kuivaa koipien pinta talouspaperilla. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa timjami, valkosipuli, hunaja, sinappi, öljy, suola ja pippuri. Sivele hunaja-sinappiseos koipien päälle.

    MääräAinesosa
    1 rkltuoretta timjamia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    3 rkljuoksevaa hunajaa
    2 rkldijoninsinappia
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta rapeutuu.

Vinkki: Tuoreen timjamin tilalla voit käyttää 1 teelusikallisen kuivattua timjamia tai yrttisekoitusta.

Vinkki: Tarjoa hunajainen sinappikana perunamuusin, salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä