Ota koivet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.
Nosta koivet uunivuokaan (vetoisuus 3 l) ja kuivaa koipien pinta talouspaperilla. Hienonna timjami. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa timjami, valkosipuli, hunaja, sinappi, öljy, suola ja pippuri. Sivele hunaja-sinappiseos koipien päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta rapeutuu.
Vinkki: Tuoreen timjamin tilalla voit käyttää 1 teelusikallisen kuivattua timjamia tai yrttisekoitusta.
Vinkki: Tarjoa hunajainen sinappikana perunamuusin, salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
740
3097
48,3 g
12,0 g
18,3 g
17,7 g
0,3 g
59,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli