Papu-pekonisalaatti ja sinappivinegretti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(140-170 g) pekonia
200 gvihreitä pakastepapuja
4 kplkananmunaa
4 kplleipää
1 kplruukku jää- tai roomansalaattia

Sinappivinegretti

1 rklsinappia
1 1/2 rklpunaviinietikkaa
1 tlsokeria
3/4 dloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita vinegretin ainekset pullossa. Paista pekoni omassa rasvassaan pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperilla vuoratulla lautasella. Keitä pavut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia. Valuta pavut. Paista pannussa kananmunat, tarvittaessa kahdessa erässä. Paista munia, kunnes pohja saa kauniin värin ja keltuainen hyytyy mutta jää löysäksi. Paahda munien jälkeen leipäviipaleet. Huuhtele salaatti. Annostele lautaselle salaattia, papuja, kananmunaa, pekonia ja leipää. Ravistele vinegretti ja valuta se salaatille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025