Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkainen pataleipä

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Leivo puolukoiden täplittämä, herkullinen pataleipä itselle tai ruokalahjaksi. Helppo muutaman aineksen taikina sekoitetaan ja annetaan kohota yön yli.

Ainekset

6 dl
vehnäjauhoja
3 dl
kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
4 dl
vettä
1 dl
puolukoita (pakaste)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia.

4 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
3 dl
kaurahiutaleita
6 dl
vehnäjauhoja
2

Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa.

3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.

1 dl
puolukoita (pakaste)
4

Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1923

8052

15,0 g

3,0 g

366,0 g

11,0 g

28,0 g

61,0 g

6,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli