Pese kurkut. Raasta ne raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit.
Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkuraaste ja sipulit. Anna seoksen kiehua 1 minuutti. Jaa seos hyvin pestyihin ja kiehuvassa vedessä sterilisoituihin purkkeihin, sulje tiiviisti. Kurkkusalaatti säilyy avaamattomana jääkaapissa jopa kuukausia. Käytä avattu purkki kahden viikon kuluessa.
Vinkki: Sekoita kermaviilistä ja kurkkupikkelssistä kastike paistetulle kalalle tai makkaralle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
29
121
0,0 g
—
6,0 g
6,0 g
0,4 g
0,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Inkivääriä,
Punaista chiliä,
2,5 dl Vettä,
1 rkl Suolaa,
1 rkl Sinapinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli